חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מה זה כלונסאות?

ההתמחות של אלון יסודות (דאידה) בע"מ הוא קידוח של מגוון סוגי כלונסאות, עבור פרויקטים קטנים וגדולים כאחד. הבחירה בשיטת העבודה והביצוע בשטח נעשים תמיד בסטנדרטים הגבוהים ביותר, על פי כל התקנים המחמירים כדי להגיע לתוצאה איכותית ובטוחה. כאשר אתם בוחרים באלון יסודות, אתם בוחרים את היסודות הטובים ביותר עבור פרויקט הבנייה שלכם.

מהו כלונס?

כלונס או כלונסאות נשמעים כמו מילים דיי מיושנות, והסיבה לכך היא שזו אכן מילה וותיקה מאוד שניתן למצוא כבר במשנה ובדברי חז"ל. המשמעות הראשונית של המילה היא מוט צר וארוך (בדרך כלל מעץ, מאחר וזהו החומר הזמין ביותר שהיה בשימוש באותן התקופות), כאשר היום משתמשים במילה כלונס גם כדי לתאר קב המסייע להליכה, וכמובן מדובר בחלק מהיסודות אשר תומכים במבנים שונים.

הכלונסאות בענף הבנייה

כאשר מקימים מבנה חדש חייבים ליצור עיגון שלו אל הקרקע, כדי למנוע מצב שבו תזוזות של הקרקע או של שכבת האדמה העליונה יובילו לתזוזה וגלישה של המבנה, ואף עד כדי קריסתו. בעזרת שימוש בכלונסאות למעשה מקבעים את המבנה לקרקע ובכך מונעים את התזוזה שלו, כאשר הכלונסאות מסייעים גם בחלוקת העומסים המופעלים על החלקים השונים של הקרקע ושל המבנה. בעבר, כאמור, חומר הגלם ששימש לבניית הכלונסאות היה עץ, אך היום נעשה שימוש במגוון של חומרים כמו פלדה ובטון מזוין. אומנם עיקרון הפעולה של הכלונסאות נשאר דומה, אך כמובן שעם השנים יש כל הזמן שיפור בטכניקות הביצוע וההחדרה של הכלונסאות.

סוגי כלונסאות

לפני שמחדירים את הכלונס לקרקע חייבים לבצע עבודת תכנון מעמיקה שלוקחת בחשבון את המאפיינים הספציפיים של הקרקע ואת המאפיינים המורכבים של הבניין שעומד להיבנות. ככל שענף הבנייה עובר לכיוון של הקמת מבנים גבוהים ורבי קומות, כך צריך לדאוג לבסיס יציב במיוחד אשר יתן מענה לעומסים שיופעלו על הקרקע ועל המבנה עצמו. כל עוד מדובר במבנים קטנים וקלים יחסית ניתן להסתפק בכלונסאות חיכוך, שאלו כלונסאות שמוחדרים לתוך שכבה של אדמה רכה. החיכוך שנוצר בין האדמה לכלונס הוא זה שמסייע בקיבוע של המבנה. בעבור מבנים גדולים ומאסיביים יותר יש כבר צורך בכלונסאות קצה. אלו כלונסאות שמוחדרים דרך השכבה הרכה של האדמה אל תוך שכבה עמוקה, קשה וצפופה יותר. עיקר העומס מועבר אל קצה הכלונס, כלומר אל שכבת האדמה הקשה. הפתרון הזה מיושם גם כאשר שכבת האדמה העליונה אינה יציבה במיוחד, למשל כמו אדמה חולית.

קידוח כלונסאות

כאשר בונים מבנים נמוכים וקלים ניתן להשתמש בטכניקה של החדרת כלונס אשר יוצר מראש, למשל כלונס ממתכת. אך השיטה העיקרית בה משתמשים בישראל, ובמיוחד בעבור מבנים גדולים וגבוהים, היא יצירת כלונסאות באמצעות קידוח בקרקע. השיטה הזו מאפשרת מענה בטוח ואיכותי בעבור מבנים בגדלים שונים, וגם בסיטואציות שבהן הקרקע אינה יציבה במיוחד – כמו קרקע חולית, או כאשר ישנם מי תהום גבוהים הסמוכים לפני הקרקע. העיקרון הבסיסי בקידוח הכלונסאות הוא יצירת קדח בקוטר של כמה עשרות סנטימטרים, ובעומק של עד כ-30 מטרים. אל תוך הבור שנוצר מחדירים בתנועה סיבובית רשת של מוטות מזוינים היוצרים את התבנית לתוכה יוצקים בהמשך את הבטון. לבסוף מחדירים מוטות נוספים לתוך הבטון היצוק, כדי לאפשר את הקשירה של שאר המבנה בשלבים הבאים של העבודות. לעבודת הקידוח ויציקת הכלונסאות יש תפקיד קריטי בהקמת יסודות המבנה, ולכן העבודה חייבת להיות מבוצעת בצורה המקצועית ביותר. במיוחד חשוב לשים דגש על שיטות עבודה המתאימות למקרים מורכבים כגון קרקע חולית, אשר דורשת עבודות ביסוס למניעת קריסה תוך כדי הקידוח.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון של העסק מופיע בדף צור קשר באתר.
דילוג לתוכן